0314 358 356

Xpert Bestuursrecht

Snel en efficiënt procedures doorlopen

  • Artikelsgewijs commentaar op de Awb
  • Hoofdstukken van Bestuursrecht
  • Bestuursrechtelijke Schadevergoedingen
  • Samenvattingen jurisprudentie Stibbe
  • Eigen beleid toevoegen

Neem een kijkje in de kennisbank

Wilt u weten wat de kennisbank Xpert Bestuursrecht te bieden heeft? Neem een kijkje in de kennisbank

Voor wie is Xpert Bestuursrecht?

icon-gemeentehuis Gemeenten

Werkt u als bestuursrecht jurist of juridisch adviseur bij een gemeente? En wilt u altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen over het bestuursrecht?

In Xpert Bestuursrecht vindt u alle relevante vakinformatie, tools en actuele wet- en regelgeving. Bovendien vele praktische Awb en Wob modellen, uitgebreid artikelsgewijs commentaar en overzichtelijke onderwerplijsten. Zo bespaart u tijd en voorkomt u dure fouten.

Icoon Advocaten_60x60 Advocatenkantoren

Bent u als advocaat gespecialiseerd in het bestuursrecht? En bent u op zoek naar diepgaande en volledige vakinformatie?

In Xpert Bestuursrecht vindt u het meest uitgebreide artikelsgewijs commentaar op de Awb. Bovendien het doorlopend geactualiseerde boek Hoofdstukken van Bestuursrecht én alle relevante jurisprudentie met samenvattingen. Hiermee voorkomt u dure fouten.

icon-overheid_60x64 Rijksoverheid

Werkt u als jurist of juridisch adviseur bestuursrecht bij de rijksoverheid? Wilt u efficiënter werken? En altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen?

In Xpert Bestuursrecht vindt u praktische informatie, tools en actuele wet- en regelgeving over het bestuursrecht. Met uitgebreide aandacht voor onder andere Onteigening, Bestuursrechtelijke Schadevergoedingen en Nadeelcompensatie. Hiermee bespaart u tijd en voorkomt u dure fouten.

icon-adviesbureaus Adviesbureaus

Als juridisch adviseur gespecialiseerd in bestuursrecht wilt u zekerheid. U wilt betrouwbare vakinformatie over uiteenlopende onderwerpen, volledig en actueel.

In Xpert Bestuursrecht vindt voor elk onderwerp relevante praktische en inhoudelijke informatie. Met het uitgebreide artikelsgewijs commentaar en de actuele jurisprudentie met samenvatting bespaart u kostbare tijd.

icon-opleiding Opleidingsinstituten

Biedt uw organisatie opleidingen aan over het bestuursrecht? Wilt u zowel hoogleraren, docenten als studenten altijd voorzien van complete en betrouwbare vakinformatie over dit vakgebied?

Xpert Bestuursrecht bevat diepgaande informatie over alle aspecten van het bestuursrecht. U vindt er alle relevante wet- en regelgeving en vele verschillende en specialistische thema's en instrumenten.

Bovendien bevat de kennisbank het doorlopend geactualiseerde boek  'Hoofdstukken van Bestuursrecht'. Én samenvattingen bij de belangrijkste uitspraken door top advocatenkantoor Stibbe.

whitepapers_200x210

Download gratis kennisdocumenten

Alles weten over de bestuurlijke Lus, de schadevergoedingsregeling voor milieumaatregelen of over belanghebbenden? Download dan onze gratis kennisdocumenten. Direct toepasbaar in uw dagelijkse praktijk.

Bekijk de gratis kennisdocumenten

Bestuursrecht--favicon

Actuele en praktijkgerichte vakinformatie staat overzichtelijk in één toegankelijk kennissysteem."

- Gerda Koopman, Jurist bij Gemeente Hoorn

Daarom Xpert Bestuursrecht


Met Xpert Bestuursrecht doorloopt u procedures snel en efficiënt. De kennisbank helpt u bij het nemen van de juiste beslissingen bij complexe juridische vraagstukken en bij het behandelen van moeilijke bezwaar- en beroepschriften. U vindt er alle relevante vakinformatie op één plek: wet- en regelgeving, jurisprudentie en praktische tools. Zo krijgt u snel de juiste onderbouwing voor uw zaak, en voorkomt u dure fouten.


artikelsgewijs-commentaar_283x200

Artikelsgewijs commentaar op de Awb

De kennisbank bevat het meest uitgebreide en diepgaande commentaar op de Algemene wet bestuursrecht binnen het vakgebied. Deze commentaren worden door meer dan 50 auteurs uit het vakgebied geactualiseerd, om u van de meest recente informatie te voorzien. Om u een volledig beeld te geven, is er aan elk commentaar gerelateerde informatie toegevoegd.

Hoofdstukken van bestuursrecht_178x240

Hoofdstukken van Bestuursrecht

Hét standaardwerk van prof. mr. W. Konijnenbelt en mr. dr. R. van Male. Hierin komen alle onderwerpen binnen het bestuursrecht gedetailleerd aan bod. Er worden veel praktische voorbeelden gegeven, waardoor het een onmisbare kennisbron is voor de jurist. In de kennisbank wordt Hoofdstukken van Bestuursrecht doorlopend voor u geactualiseerd.

XBR-bestuursrechtelijke-schadevergoeding

Bestuursrechtelijke Schadevergoedingen

Uitgebreid thematisch commentaar op alle vormen van schadevergoeding als gevolg van overheidshandelen. Dus inclusief de handelingen die zijn gebaseerd op artikel 6:162 lid 2 BW. Met veel aandacht voor de procedure en schadebegroting van onteigening, procedure en rechtsbescherming van planschade en milieumaatregelschade. Ook uitgebreide informatie over nadeelcompensatie en onrechtmatige besluiten.

artikelsgewijs-commentaar_275x193

Samenvattingen jurisprudentie Stibbe

Meer dan 120.000 relevante uitspraken op het gebied van bestuursrecht. De belangrijkste uitspraken worden zorgvuldig geselecteerd en samengevat door het topadvocatenkantoor Stibbe. Met de gebruiksvriendelijke zoekmachine vindt u snel en efficiënt relevante uitspraken. Zo kunt u onder meer zoeken op datum, instantie of op ECLI-nummer. Ook kunt u direct filteren op jurisprudentie met samenvattingen en annotaties.

Vraag demonstratie aan